Heeft jouw website al een responsive webdesign?

We maken allemaal steeds meer gebruik van mobiele apparaten zoals smartphone en tablets. Daarom heeft Google een ingrijpende update doorgevoerd die een enorme impact heeft op de mobiele vindbaarheid van websites.

Kort gezegd geeft Google voorrang in de zoekresultaten aan zogenaamde ‘Google mobile friendly’ websites als de gebruiker met zijn telefoon aan het googlen is. Gezien de huidige trend, wie gebruikt er nou niet zijn mobiel om te zoeken op internet? Websites die geschikt zijn voor smartphones krijgen een kenmerk naast de normale verwijzing in de zoekresultaten. Via deze manier wijst Google de mobiele gebruikers op de mobiele gebruikerservaring van een website. Gebruikers op mobiele apparaten zullen hierdoor in de nabije toekomst andere zoekresultaten gepresenteerd krijgen dan nu nog het geval is. Websites die geen rekening houden met de veranderingen, lopen het risico flink te dalen in de zoekresultaten.

Een website die geschikt is voor alle formaten beeldschermen heeft zogenaamd een responsive webdesign.

Wat zijn de voordelen van een responsive website?

  • Beheer van één broncode
  • Leesbaarheid van tekst is altijd goed
  • Combinatie met een CMS
  • Tijd en kosten

Beheer van één broncode

Veel websites zijn niet geschikt voor een mobiel of zetten andere broncode in om de website aan de bezoeker te tonen. Ook gebruikt men vaak andere inhoud op de reguliere website dan op de mobiele website. Bij responsive webdesign is er sprake van één broncode. Dit resulteert in minder onderhoud en het kunnen benutten van dezelfde inhoud voor de mobiele website en de normale website.

Leesbaarheid van tekst is altijd goed

Responsive webdesign analyseert het schermformaat van de bezoeker en optimaliseert de weergave van tekst hiervoor. Bij kleine schermen zoals smartphones hoeven mensen dus niet langer eindeloos in te zoomen of van links naar rechts te scrollen om de tekst te kunnen lezen. Een responsive site zorgt zo voor een betere leeservaring.

Combinatie met een CMS

Een responsive website kan gecombineerd worden met een Content Management System. Hierdoor kan alle inhoud van een website, waaronder tekst en afbeeldingen, beheerd worden vanuit één centrale omgeving. Hiervoor hoeft verder geen extra software te worden geïnstalleerd.

Tijd en kosten

Omdat een responsive website geschikt is voor alle mobiele apparaten, hoeft er vaak geen losse mobiele website ontwikkeld te worden. Een responsive website bespaart op lange termijn fors op de kosten. De website is voorbereid op de toekomst en de wisselende schermformaten en resoluties die bezoekers hanteren.

Werkt jouw website nog niet goed op alle mobiele apparaten? Kom snel in actie en voorkom dat je klanten mistloopt. Meer weten over jouw mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Avancé Communicatie staat jou graag te woord en we denken graag mee met elke situatie.

Contactinformatie
Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Avancé?

Vul dan hier je e-mailadres in:

Neem contact met ons op
Social media

Copyright © 2019 | Privacy verklaring | Sitemap | Algemene voorwaarden | KvK: 56547285 | BTW: NL8521.79.650.B01