Win in 7 stappen het vertrouwen van je klant

Op het internet zijn talloze webwinkels te vinden waar je zonder problemen producten kan aanschaffen.
Alleen sommige webwinkels wekken geen vertrouwen bij mensen vanwege te goedkoop uitziende prijzen; het lijkt te mooi om waar te zijn!
Onderstaande tips kunnen je helpen vertrouwen te krijgen in het bezoeken en kopen in jouw webshop.

1. Wees realistisch met prijzen!
Het is gebleken dat te goedkoop lijkende producten gewantrouwd worden. Nepwinkels lokken mensen naar zich toe met enorme kortinen en lage prijzen. Zorg daarom bij je eigen webshop ervoor de prijzen niet uit de toon vallen. Zijn de prijzen toch veel goedkoper, geef dan aan waarom dit zo is!

2. Onderzoek met Google.
Om te weten of een webwinkel daadwerkelijk bestaat zullen klanten deze eerst opzoeken op Google. Het is daarom van belang dat de webshop sowieso op de eerste pagina staat. Investeer dus in goede zoekmachine-optimalisatie. Ook is het aan te raden om actieve sociale media kanalen in te zetten want vooralsnog twijfelen zullen hier ook bevestiging zoeken of de webwinkel bestaat.

3. Reviews.
Reviews zijn zeker geen onbelangrijk onderdeel van de website. Hiermee kan je laten zien dat er al mensen zijn die vertrouwen hebben in de webshop maar ook laten zien dat ze tevreden zijn! De meest ideale plekken voor deze reviews zijn de behalve de homepage, ook de product - en categoriepagina's.

4. Betrouwbaar keurmerk.
Een website die een keurmerklogo bevat geeft de bezoeker vertrouwen. Zorg allereerst dat jouw website een eigen pagina krijgt op de website van een keurmerk wat de echtheid van je website bewijst. Verzorg behalve een link naar deze pagina ook voor links naar bijvoorbeeld officiele instanties waar je ingeschreven staat, zoals de Kamer van Koophandel.

5. Meerdere betaalmogelijkheden.
Zorg ervoor dat in uw webshop meerdere betaalmogelijkheden beschikbaar zijn. Behalve IDEAL geven betalingen via creditcard of PayPal vertrouwen omdat de consument dan beter beschermd is tegen fraude en oplichting.

6. Over ons.
De aanwezigheid van een 'over ons'-pagina op de website is zeer belangrijk om het vertrouwen van de bezoeker te winnen. Door middel van afbeeldingen en/of video's kun je laten zien wie je bent.

7. Maak gebruik van een SSL-certificaat.
Het gebruik van een SSL-certificaat is het instrument om aan te tonen dat jouw bezoekers veilig en vertrouwd hun gegevens bij je kunnen achterlaten. Met dit certificaat beveilig je bijvoorbeeld betaal, inlog en registratieomgevingen zodat kwaadwillenden niet bij deze belangrijke gegevens kunnen.

Bron: Consumentenbond maart 2015

Contactinformatie
Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Avancé?

Vul dan hier je e-mailadres in:

Neem contact met ons op
Social media

Copyright © 2019 | Privacy verklaring | Sitemap | Algemene voorwaarden | KvK: 56547285 | BTW: NL8521.79.650.B01